صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) هر سال در یک مسابقه عکاسی از آثاری تقدیر میکند که شخصیت و شرایط اجتماعی کودکان در سراسر جهان را به طور ویژهای مستند کرده باشند. در سال ۲۰۱۸ جایزه اول عکس سال یونیسف به آنتون آراگون رونوسیا، عکاس اسپانیایی رسید. از دو عکاس ایرانی هم تقدیر شد: از شایان حاجی نجف به خاطر مجموعه «دفن کودکی زیر آوار جنگ» و هاشم شاکری به خاطر مجموعهای درباره پیامدهای خشکی دریاچه هامون در زندگی کودکان.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) با انتشار بیانیهای درباره هدفش از برگزاری مسابقه عکس سال نوشته است:
«عکسهای این مسابقه صرفاً نشانگر واقعیت نیستند، آنها ما را به جهان کودکان میبرند. برخی از آنها فلاکت و نومیدی کودکان را آشکار میکنند و برخی دیگر رویاها و امیدهای آنان را. مستندنگاری وضعیت این کودکان، مسئولیتمان را در برابر توجه و طرفداری از حقوقشان، گوشزد میکند.»
Clik here to view.

کودک معلول در مرکز سنت لویی توگو، اثر: آنتون آراگون رونوسیا، عکاس اسپانیایی، جایزه اول عکس سال یونیسف
آنتون آراگون رونوسیا، عکاس اسپانیایی جایزه نخست عکس سال یونیسف را به خاطر عکس یک کودک معلول در غرب آفریقا به دست آورد. بر اساس برخی باورهای خرافی که در غرب آفریقا شایع است، کودکان معلول از خانوادهها طرد میشوند. مرکز سنت لویی در توگو به این کودکان پناه میدهد. در این مرکز حدود ۷۰ کودکان بیسرپرست زندگی میکنند.
Clik here to view.

جایزه دوم یونیسف به تورجوی چادهوری، عکاس بنگلادشی تعلق گرفت. موضوع او: کودکان بدون گواهی تولد و ملیت در میان آوارگان روهینگیایی
جایزه دوم یونیسف به تورجوی چادهوری، عکاس بنگلادشی تعلق گرفت. موضوع او: کودکان بدون گواهی تولد و ملیت در میان آوارگان روهینگیایی که به بنگلادش پناه آوردهاند. نه میانمار و نه بنگلادش، هیچیک این کودکان را به رسمیت نمیشناسند و بدون گواهی تولد و ملیت آنها از حق آموزش بیبهره میمانند.
Clik here to view.

جایزه سوم یونیسف برای رینا کاساتلنوئوو، عکاس اسرائیلی. موضوع او دوستی یک اسرائیلی و فلسطینی پیرامون یک کودک بیمار که در غزه قابل درمان نیست
جایزه سوم یونیسف نیز به رینا کاساتلنوئوو، عکاس اسرائیلی رسید. محمد، پسرک نه سالهایاست که از یک بیماری ژنتیکی رنج میبرد که در غزه قابل درمان نیست و به همبن سبب مادر او از سه ماهگی فرزندش را به پزشکان اسرائیلی سپرده است. فقط پدربزرگ محمد میتواند در اسرائیل از نوهاش دیدن کند. در این سالها رفاقتی بین او و یکی از طرفداران صلح در اسرائیل شکل گرفته. رینا کاساتلنوئوو دوستی این دو مرد پیرامون یک کودک معلول را مستند کرده است.
Clik here to view.

شایان حاجی نجف، عکاس ایرانی شایسته تقدیر شناخته شد: عکسی از کودک بسیجی در جنگ ایران و عراق
شایان حاجی نجف، عکاس ایسنا در خوزستان به خاطر عکسی از مجموعه «دفن کودکی زیر آوار جنگ» که یک کودک بسیجی را نشان میدهد، شایسته تقدیر شناخته شد. این عکاس خبرنگار در گفتوگو با رسانههای داخلی گفته است که قصد داشته پیامدهای جنگ را در زندگی خانوادهها نشان دهد. یونیسف آلمان اما میگوید او سرنوشت کودکانی را که به میدانهای مین فرستاده میشدند مستند کرده و به همین سبب شایسته تقدیر شناخته شده.
Clik here to view.

هاشم شاکری ، عکاس ایرانی شایسته تقدیر شناخته شد: خشکسالی هامون و زندگی کودکان
یونیسف همچنین از اثری از هاشم شاکری نیز که درباره پیامدهای خشکی دریاچه هامون در زندگی کودکان است به طور ویژه تقدیر کرده است.
Clik here to view.

مارلنا والدهاوزن، عکاس آلمانی شایسته تقدیر شناخته شد: محمد، پسربچه پناهجوی سوری با یک بیماری کمیاب در جهان
در این میان اثر مارلنا والدهاوزن، عکاس آلمانی درباره یک کودک پناهجوی سوری که به دلیل ابتلا به بیماری وراثتی «سندروم کوتیکس لاکسا» در نه سالگی مانند پیرمردان جلوه میکند جایگاه ویژهای دارد. محمد که تا پیش از این به مدرسهای در ترکیه میرفت، مدام در معرض تحقیر سایر کودکان قرار داشت، اما از وقتی که در اتریش او و خانوادهاش را پذیرفتند و تحت درمان قرار گرفته، زندگی با این بیماری برای او تحملپذیر شده است.
بیشتر بخوانید: